mandag den 29. oktober 2012

Forsøg med diverse web 2.0 redskaber

Google.doc som fælles gruppearbejdsark

I et i år netop startet fag - kinesisk områdestudium - er vi to lærere tilknyttet og deler undervisningen imellem os. Dvs. planlægningen er lidt AT-agtig og det er derfor vigtigt, at vi hver især følger med i hinandens undervisning. 

I dette fag arbejdes der en del caseorienteret, hvilket ofte betyder at eleverne deles op i grupper, som arbejder med forskellige cases/emner. I den sammenhæng er google doc blevet brugt med stor succes. Grupperne arbejder på samme tid i dokumentet blot under hvert deres afsnit med hvert deres emne. På den måde kan samme dokument tjene som alles noteark uanset om præsentationen af gruppearbejdet foregår i matrixgrupper eller på klassen. Derudover har de to lærere tilknyttet faget mulighed for løbende at kigge med i hinandens gruppearbejde med eleverne og derved holde sig orienteret.

Blogger

I et forløb om netværksindividet i 2cSa har klassen fået til opgave at lave et blogindlæg som kommentar til et af indlæg på Naser Khaders blog omkring den mulige demokratiske effekt af Reality TV. 2cSas blogindlæg skulle dog ikke lægges på selve Naser Khaders blog - det var dog tilladt, hvis nogen havde lyst - men i stedet skulle elevernes blogindlæg lægges på 2cSas egen blog. Blogindlæggene skulle forfattes individuelt eller to og to og krævede derfor at alle gav lyd fra sig, så ingen kunne gemme sig.  

Pointen ved denne opgave var først og fremmest, at eleverne skulle prøve kræfter med et af de mange redskaber som "netværksindividet" benytter og at de skulle anvende deres samfundsfaglige begreber aktivt i en kommentar til Naser Khader. Man kunne naturligvis have bedt dem lægge indlægget direkte på Khaders blog, men det ville sandsynligvis have fået nogle til at bakke lidt ud af projektet. Derimod er 2cSas blog nu blevet et alternativ til den mundtlige debat på klassen og bloggen vil fremover fungere som et debatforum, hvor klassen kan diskutere udvalgte samfundsfaglige emner.

4 kommentarer:

 1. Det lyder spændende at du har fået anvendt blog-mediet som en del af den kultur i arbejder med.

  Det lader også til at GoogleDocs fungerer fint i den brug du beskriver.

  mvh
  Line

  SvarSlet
 2. Rigtig gode erfaringer - jeg kunne dog godt tænke mig at de andre kursister kunne se produkterne hvis det er muligt. Det giver ekstra inspiration at man kan se udbyttet af det store arbejde.

  SvarSlet
 3. Jeg er enig med Peter, det kunne være fedt at se produkterne!

  SvarSlet
 4. OK, så da. Her har I linket til 2cSas blog:
  http://mdg2csa.blogspot.dk/2012/09/reality-shows-styrker-demokratiet-iflge.html

  SvarSlet