fredag den 12. oktober 2012

Dette var først lagt som en kommentar, men på opfordring ophøjes det hermed til et indlæg. Og så har jeg uddybet det, så I kan kommentere på det

Mine aktuelle projekter er


 • Mit 2g fysik B hold laver en Wiki over vores emner , som skal være en fælles notesamling for holdet til brug ved eksamen.
  Foreløbigt går det godt, nok fordi de kan se et mål med det. Jeg har brugt noget tid sammen med klassen på at få nogle aftaler på plads. De sidste aftaler er:
  I starten af en lektion udnævnes en forfatter, som skal forfatte en side om dagens emne. Han har så mulighed for at tage gode notater i timen, og så skal skal hun skrive siden færdig hjemme. Til rådighed er også figurerne i min powerpointpræsentation, men her mangler jo ord, så de bliver tilføjet, eller man finder andre figurer.
  Inden næste lektion har to udnævnte kommentatorer gennemlæst siden og skriver så enten, at der mangler figurer eller lignende, eller tilføjer dem selv. De skal så i lektionen gøre rede for deres kommentarer.
  Inden eksamen vil jeg se siderne igennem for fejl, men ellers ikke blande mig.
  Det pædagogiske formål er at få eleverne til at formulere sig i større sammenhæng  om et emne - uden at få elevtid for det! - og tænke over andres formuleringer.
  Wikien er ikke offentlig aht. ophavsrettigheder til figurerne. Det er så for mig som at have det på et intranet, men det er måske fejlfortolket?
 • Mit 3g matematik A hold har netop afleveret et opgavesæt elektronisk, som jeg vil rette mundtligt med Screencast for at kunne komme med andre kommentarer end dem, jeg normalt skriver.
 • På dette matematikhold er der 11 elever, jeg vejleder i SRP. Jeg har oprettet en blog til hver af dem, og meningen er, at dette skal være en logbog for vejledningen. Her er vi lige kommet i gang, og jeg er usikker på, om eleverne vil bruge det.
  De andre vejledere er endnu ikke med i bloggene, men jeg overvejer at invitere dem med.
  Bloggene er ikke offentlige, da det jo er en lidt privat kommunikation.   


2 kommentarer:

 1. Det er nogle spændende ting du er startet på, Hjeld, og det bliver interessant at høre hvilke erfaringer du har gjort dig med de tre værktøjer, når vi ses igen d. 5 november.

  Mht bloggene, kan du jo fint lade de andre vejledere deltage og stadig lade bloggene være private. Det er jo - i hvert fald potentielt - en god måde at fastholde det der foregår i vejledningen for alle parter.

  mvh
  Line

  SvarSlet
 2. Ja, mange spændende tiltag som også lyder godt tænkt i forhold til den opgave de skal løse.

  Om en wiki skal offentliggøres eller ej kommer nok lidt an på den opgave der tænkes løst. Når det offentliggøres har de en tendens til at være lidt mere seriøse men omvendt - hvis det er eksamensrelevant er de ofte også meget omhyggelige da de skriver til dem selv. Og det er da et relevant problem når der er ophavsretslige overvejelser at tage hensyn til.

  Jeg er også spændt på at høre mere om dine rette-erfaringer. jeg har selv brugt det flere gange med positive tilbagemeldinger fra eleverne.

  Sidst er bloggen jo god til kommunikation af den slags vejledningsopgaver som SRP repræsenterer - man kunne overveje en fælles blog til generelle problemstillinger for alle 11 elever så de også kan støtte og hjælpe hinanden. Herved kan du også eet sted svare på generelle problematikker som alle kan se så de 10 andre ikke behøver at spørge om det samme generelle problem.

  /Peter

  SvarSlet